Yksin asuvan miehen sisustusta etsimässä

Sinkkumiehet tai yksin asuvat miehet eivät tuo ensimmäisenä mieleen sanan sisustussuunnittelu, mutta kyseessä onkin stereotypia. Toki varmasti jokaisella on esimerkkejä siitä, kuinka sinkkumiehen koti näyttää – ei enempää kuin vähempää – stereotyyppiseltä sinkkumiehen kodilta. Jos tunsit piston sydämessäsi, ei se ole välttämättä ennenaikainen sydänkohtaus vaan merkki siitä, että tarvitset vinkkejämme sisustuksen päivittämiseen.

Yksin asuvilla miehillä on kodeissaan vain pelkät välttämättömät asiat. Koristeilla, kukilla, astioilla ja tavallisilla huonekaluilla ei välttämättä ole merkitystä, vaan viihde-elektroniikalla ja sopivalla löhösohvalla on. Voisimme pyytää anteeksi tätä stereotypiaa, mutta emme sitä tee, koska kuvailemamme välttämätön sisustus voi olla miehelle parasta mitä maailma päällään kantaa.

Pienillä vinkeillä kuitenkin mies voi saada uutta elämää kotiinsa, näin niinkuin kuvainnollisesti. Julisteet ovat helppoja seinään laitettavia, mutta samalla ne tuovat mieleen lähinnä teini-ikäisen oman huoneen. Julisteet myös alkavat helposti repsottaa, jos niitä ei ole kiinnitetty kunnolla seinään. Jos julisteiden sisältö on tärkeää eikä niistä haluta luopua, kannattaa julisteet laittaa kehysten sisään. Julisteiden sijaan seinälle voi ripustaa muutakin kuin tauluja. Seinäkankaat ovat suosittuja, mutta niillä voi olla myös äänentoistoa vaimentava vaikutus. Tämä kannattaa ottaa huomioon, varsinkin naapureita ajatellen.

Sisustussuunnittelu voi olla jopa näin pieniä asioita – sehän vain riippuu sisustajastaan itsestään 

Sisustussuunnittelu mattojen ehdoilla

Kuten eräs viisas ajattelija sanoi, matto voi tehdä huoneesta kokonaisuuden. Siksi niihin kannattaa panostaa – tai siihen. Jos matto on tarpeeksi iso, ei välttämättä toista tarvitse. Joka tapauksessa mattojen pitää sopia miehen kotiin. Halvalla saa toki mattoja myös, mutta useimmiten ne ovat hyvin kevyitä rimpuloita, jotka menevät myttyyn. Ne ovat useimmiten myös hyvin pieniä, sillä hinta on usein verrannollinen kokoon.

Verhot ovat myös yllättävän tärkeät. On houkutus ostaa halvat verhot, koska eihän niitä kukaan katsele. Tämä on mielestämme täysin väärin, sillä verhoja katsellaan paitsi sisätiloissa, myös asunnon ulkopuolelta. Halvat verhot ovat usein myös läpinäkyviä, joten niistä ei ole mitään virkaa, jos ei ajatella edes ulkonäöllistä puolta. Verhojen pitäisi nimittäin estää näkymä talon sisälle ja parhaimmillaan myös tarvittaessa pimentää huonetta, Suomen valoisina öinä.  

Eron jälkeen sisustamaan

Monet miehet löytävät sisustamisen vasta eroamisen jälkeen. Sisustussuunnittelu kiinnostaa vasta siinä vaiheessa, kun mies pääsee päättämään asioista. Toki voidaan aina miettiä, että miksi mies ei ole aiemmin aukaissut suutansa, mutta ehkä siihen on vaikuttanut tottuminen perinteisiin sukupuolten roolijakoihin. Ehkä puoliso ei ole halunnut antaa miehelle mahdollisuutta sisustamiseen, jos aiemmat esimerkit ovat olleet sen verran karmaisevia. Tai useimmiten aihetta ei ole välttämättä edes ajateltu.

Eron jälkeen mies pääsee usein kuitenkin toteuttamaan itseään ja elämänkokemus on tuonut enemmän näkemystä, verrattuna opiskeluaikoihin jolloin huoneeseen riitti patja lattialle. Sisustussuunnittelu voi siis alkaa kiinnostamaan miestä vasta kypsässä iässä.

Sisustaminen voi olla eronneelle miehelle myös vapauttavaa, sillä hän pääsee todellakin päättämään ilman muiden mielipiteitä, miltä oma koti tulisi näyttää. Toki mahdolliset lapset voivat kuitenkin ohjata valintoja, sillä kypsä eronnut mies ei välttämättä itsekään halua tuoda sisustamisessa esiin sitä 18-vuotiasta sinkkua, joka hän joskus oli.

Miehelle kannattaa joka tapauksessa antaa mahdollisuus sisustamisessa vielä silloin, kun parisuhteessa on vielä kaikki hyvin. Eräs tapa on esimerkiksi antaa miehelle mancave hoidettavaksi sisustusta myöten, mutta mieluusti myös muita tiloja perheen yhteisessä kodissa. Kotihan pitäisi kuitenkin olla yhteinen, jolloin sisustuskin voisi olla yhteisillä päätöksillä taputeltu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *