Parta ja iho kuntoon kätevillä vinkeillä

Miehille tarkoitettuja kauneusvinkkejä esiintyy harvemmin, mutta niitä ei kuitenkaan sanoa harvinaiseksi. Kauneusvinkit -sanaa ei vain ole totuttu käyttämään miespuolisten kohdalla, mutta toisaalta komeusvinkit ei ole ainakaan meidän mielestämme luonnollisen kuuloinen. Siksi pysymme kauneudessa, oli sitten mies kuinka maskuliininen, feminiininen tai jotain siltä väliltä!

Kauneusvinkkejä voidaan antaa esimerkiksi ihonhoitoon ja parranajoon miehille. Aloitamme nyt parranajosta, josta huolehtimalla saa naamakarvoituksen näyttämään tyylikkäältä ja huolitellulta, jos niin haluaa.

Ensimmäisenä on otettava selvää, minkälainen on parrankasvusi. Kasvaako partaa kokopartana vai kasvavatko karvat enemmänkin pukinpartamaisesti? Kasvavatko viikset lainkaan? Parran muodon tulee mukailla sellaista kasvua, joka sinulla on jo luonnostaan.

Toiseksi parran pitää antaa kasvaa sen verran, että sitä voidaan ruveta muotoilemaan. On järkevää käydä ainakin kerran ammattilaisen luona, joka muotoilee partasi sellaiseksi kuin haluat ja vielä varsin siististi. Tämän jälkeen voit halutessasi leikata ja muotoilla partaasi itse, jos tunnet että sinusta on siihen.

Parran hoidossa ei kannata liikaa säästää, vaikka kohtuuhinnallakin usein pärjää. Joka tapauksessa hoitovermeiden tulee olla laadukkaita, jotta ne ylläpitävät parran hyväkuntoisena. Trimmaaminen on tärkeää sen jälkeen, kun parta on sopivassa muodossa. Partatrimmeri on mainio laite ylläpitämiseen.

Kauneusvinkkejä miehille, osa 2

Anteeksi, että keskeytämme … mutta tulitko koskaan aiemmin muuten ajatelleeksi, että lukisit kauneusvinkkejä? No, nyt teet niin! Jatketaan!

Parran peseminen tärkeää ja se tulee tapahtua päivittäin. Partakarvoille suunnitellut puhdistusaineet sopivat siihen parhaiten, jotta ne myös kosteuttavat karvoja. Parran peittävä iho tulee myös puhdistaa, joten ole tarkkana kuin porkkana.

Parran leikkuun / trimmaamisen ja pesemisen jälkeen parran ympärillä oleva iho on myös tärkeä hoitaa. Tätä varten on suunniteltu balsameita, jotka pitävät sängen sangen pehmeänä. Iho pysyy muutenkin hyväkuntoisena balsamin avulla, sillä parranajaminen saattaa kuivattaa ihoa ikävällä tavalla. Kaiken tämän jälkeen voit myös halutessasi lisätä partaan hoitavaa öljyä sekä muotoiluvoidetta, joista jälkimmäisen avulla saat pidemmästä tai isommasta parrastasi järkevän muotoisen. Repsottava parta ei ole kaunis näky!

Partakarvojen alla on ihoa, josta tulee pitää myös huolta. Aiemmin kerroimme puhdistusaineista, joiden avulla partaa ympäröivä iho pidetään kunnossa. Mutta kuinkas muu iho?

Kasvojen puhdistaminen voi joillekin olla tarpeen suorittaa vain vedellä. Aina se ei kuitenkaan riitä, koska puhdistusaineet poistavat myös pölyn ja saasteet, joita iholle kertyy. Jos ihoa ei pese kunnolla, voi sen huomata sameana ihona tai sen karheutena. Iholle syntyy myös mustapäitä usein juuri siitä johtuen, että likaa ei ole saatu pelkällä vedellä pois. Ei ole ollenkaan huono ajatus käyttää joskus kuorintavoidetta, sillä se syväpuhdistaa ihon tehokkaasti ja mustapäiden syntyminen on epätodennäköisempää. Partneritkin pitävät varmasti ihostasi, joka on erityisen pehmeä kuorinnan jälkeen.

Mitä mieltä olet – ovatko nämä kauneusvinkkejä, jonka kaltaisia lukisit useamminkin? Kerro meille palautelomakkeen avulla tai sähköpostitse omat mielipiteesi. Tosiasia kuitenkin on se, että miesten ihonhoitoon, parranmuotoiluun ja muuhun vastaavaan on herätty viime vuosina ja tämä ei ole lainkaan huono asia. Mies voi pysyä miehisenä, vaikka pitäisi ihostaan ja karvoituksestaan hyvää huolta.

Tämä artikkelimme keskittyi tällä kertaa vain parran trimmaamiseen ja hoitamiseen sekä lyhyesti myös ihon hoitoon, mutta miehelle voi olla muitakin kauneusvinkkejä tarvetta tuottaa. Vaikka sinä et meikkaisi, monet miehet meikkaavat – eikä se itse asiassa ole mikään uusi juttu, sillä jo 70-luvulla monet miespuoliset poptähdet meikkasivat rajustikin. Toiset miehet käyttävät kynsilakkaa ja varsinkin musta kynsilakka tuntuu olevan gootimmalla väellä kovassa huudossa. Palaamme asiaan toisen kerran!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *